De veiligheid van baby floaten bij De Baby Spa

by in Algemeen, Babyfloat 2 september 2024

Als je komt baby floaten met de kleine is het natuurlijk van belang dat het volledig veilig is om te doen voor de baby. Wij waarborgen daarom duidelijke richtlijnen als het gaat om de veiligheid van de baby’s voor, tijdens en na het floaten en van de spullen die worden gebruikt tijdens het baby floaten. Lees deze blog snel verder om meer te weten te komen over de veiligheid van baby floaten bij De Baby Spa!

De Floatband en veiligheid

Om de veiligheid van het baby floaten te waarborgen wordt, voordat de baby in het bad wordt getild de floatband omgedaan. De banden zijn gemaakt van speciaal schuimachtig materiaal en voldoen aan alle Europese veiligheidseisen. De Floatband zorgt ervoor dat de baby goed blijft drijven en lekker kan gaan genieten van het babyfloaten. Wij doen de floatbanden bij de baby om en zorgen dat de band goed vastzit rondom de nek. Dit kan door het flexibele kraagje aan de binnenkant van de band. De band moet goed om de nek vastzitten, zodat het niet oncomfortabel voor de baby wordt.

De Leeftijd van de baby’s

Bij onze baby spa handteren we de leeftijden vanaf 2 weken tot 8 maanden oud en 8 maanden tot 12 maanden oud. Hierbij is het vooral gericht op de jongere baby’s vanaf 2 weken tot 8 maanden oud. Zij kunnen gebruik maken van het float only arrangement. Voor baby’s vanaf 8 tot 12 maanden oud hebben we het fun float arrangement. Hierbij krijgt de kleine een zitband in plaats van een nekband, omdat daarbij meer ruimte is om te spetteren en te spelen in het water. Onze arrangementen gaan tot 12 maanden oud, omdat de baby’s anders te groot worden en zichzelf kunnen afzetten tegen het bad. Hierdoor waarborgen we de veiligheid van baby floating bij de Baby Spa.

Water reiniging van de baden

In de badjes wordt gebruik gemaakt van zuiver, chloorvrij water met een temperatuur tussen de 35 °C en 37 °C. Tussen de verschillende sessies reinigen wij de gebruikte baden om alles zo schoon mogelijk te houden, daardoor is het risico op verspreiding van ziektes of bacterien lager tijdens het babyfloaten.

Extra bezoekers bij De Baby Spa

Per baby is het toegestaan dat er maximaal twee bezoekers meekomen naar het baby floaten. Daarnaast is het niet toegestaan om kinderen onder de 10 jaar mee te nemen. Wij laten geen kinderen toe in onze babyspa. Op deze regel maken wij geen uitzonderingen. Wij doen dit, zodat het niet te druk wordt in de ruimte en de baby’s ook niet te veel andere prikkels krijgen. Wij willen een ontspannen en rustgevende omgeving creëren waar de baby en de ouders van elkaar kunnen genieten.

Al met al doen wij er dus alles aan om de veiligheid tijdens het baby floaten te waarborgen binnen onze Baby Spa!

Heb jij meer vragen gekregen omtrent de veiligheid bij onze baby spa of over één van onze arrangementen? Je kan ons telefonisch bereiken op: 010-2540049 of via de mail.