De voordelen van een Baby massage

by in Shantala babymassage 9 september 2024

Het geven van een baby massage aan je baby brengt verschillende voordelen met zich mee. Het helpt niet alleen bij sommige fysieke ongemakken van de kleine, maar ook bij het verbeteren van de band tussen jou en je kind. In deze blog zal ik je gaan vertellen welke voordelen dit zijn en hoe jij samen met je baby ook kan gaan genieten van deze voordelen.

Wat stimuleert een babymassage?

Het geven van een Shantala babymassage aan je kleine stimuleert verschillende delen van het lichaam, waardoor deze beter kan functioneren en minder last heeft van ongemakken. Zo stimuleert het de darmpjes van je baby. Daardoor verminderen krampjes, reflux en constipatie. Naast dat een baby massage de darmpjes stimuleert, zorgt het ook voor stimulans van de doorbloeding, spijsvertering en spierontwikkeling van je baby.

Verbetering van slaap door een baby massage

De Shantala babymassage zorgt ervoor dat je baby zichzelf helemaal gaat ontspannen en rustig gaat voelen. Ook kan het naast de ontspanning zorgen voor een betere nachtrust en slaap in het algemeen. Dit komt omdat de baby zich veilig zal gaan voelen tijdens de massage. Als een baby zich veilig voelt zal het ook beter en rustiger kunnen gaan slapen.

Verlaging van het stresshormoon door een babymassage

Het masseren van je baby heeft ook een groot effect op het stresshormoon. Het laat de hoeveelheid van de stresshormonen, adrenaline en cortisol, dalen en stimuleert daarbij de aanmaak van de hormonen oxytocine en serotonine. Deze laatste twee hormonen hebben invloed op het gevoel van geluk en veiligheid. Al met al zal de baby dus een stuk minder stressvol zijn en zich meer op zijn gemak voelen.

Voordelen van een baby massage voor ouders

Het eerste grote voordeel van de babymassage is voor de ouders de versterking van de band tussen ouder en kind. Het brengt jou en je baby dichter bij elkaar. Daarnaast zal de massage ervoor zorgen dat je zelf ook meer zal kunnen ontspannen tijdens het ouderschap. Er worden namelijk bij de baby massage niet alleen gelukshormonen bij de kleine aangemaakt, maar ook bij jou. Veel moeders met postpartum depressie hebben ook baat bij het masseren van hun kindje, doordat het moment van contact met hun kind helpt bij de hechting. Tot slot hebben vaders ook een voordeel bij het masseren van hun baby. Het is een leuke en fijne manier om contact te hebben met je baby en even een momentje samen door te brengen.

De Shantala babymassage bij De Baby Spa

Ben jij nu benieuwd geworden naar een Shantala Babymassage en de voordelen daarvan? Bij De Baby Spa hebben we een arrangement ontwikkeld om in te spelen op alle voordelen die een baby massage met zich meebrengt, in een rustige omgeving met alles erop en eraan. Het baby massage arrangement.

Bij het Shantala babymassage arrangement zal jij je baby gaan masseren door middel van speciale massagetechnieken die worden voorgedaan op een pop door onze baby masseuses. Bij onze Spa hebben we verschillende soorten massageoliën en een speciaal ontworpen commode om de massage op te geven. Wil je meer weten over dit arrangement? Bekijk onze ‘Shantala babymassage’ pagina om meer te weten te komen! Wil je ook graag komen voor onze baby float? Bij De Baby Spa hebben we ook het float & shantala arrangement!