Kolven en Borstvoeding
Wanneer je zwanger bent moet je na gaan denken over hoe je je baby als hij geboren is gaat voeden. Ga je borstvoeding geven of een flesje? Aan beide opties zitten voor- en nadelen. Het voordeel als je borstvoeding geeft is dat je gelijk een momentje hebt dat je een band opbouwt met de baby. Terwijl als je gaat kolven je de voeding momenten wat makkelijker uit handen kan geven aan je partner, familie of vrienden en ze je kunnen helpen.
Borstvoeding
Borstvoeding is gezond voor jou en je baby. Het heeft veel voordelen voor de gezondheid van je baby en maakt voor jou hormonen aan die je helpen met ontspannen. Het kan even duren voordat je melk productie opgang komt na de geboorte van je baby. De verloskundige en de kraamzorg kunnen je daar mee helpen en zullen je tips geven om het op gang te brengen. Ook zijn er lactatiekundige die hier in gespecialiseerd zijn. Voordelen voor jou als je borstvoeding geeft is dat je sneller weer op het gewicht bent waar op je begon voor dat je zwanger werd en maakt kans op bepaalde ziektes kleiner 😊 Wel als je borstvoeding geeft moet je los vitamine K en D druppels aan je baby geven dit omdat hij dit niet krijgt via de borst.
Kolven
Kolven is makkelijk als je er op uit gaat en je baby achterblijft bij bijvoorbeeld opa en oma. Ze pakken de voeding uit de vriezer, warmen het op en kunnen de fles geven aan de baby. Het geeft je dus meer vrijheid. Voor kolven geldt hetzelfde als voor borstvoeding geven hoe vaker je aanlegt hoe meer melk productie je aanmaakt. Maar hoe lang kolf je, waar kolf je en hoe bewaar je het? Een elektrische kolf is het handigst als je vaak kolft. Kolf net zo vaak als je baby drinkt. Zo Blijf je ook een goede melk productie houden voor de volgende voeding. Zorg er voor dat de plek waar je gaat kolven lekker warm is en je comfortabel kan zitten. Een beetje privacy is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk 😊 Als je klaar bent met kolven kun je de melk het beste bewaren in een bakje wat goed afsluit, een schoon flesje met een dop of speciale bewaarzakjes voor moedermelk. Zorg er voor dat je de melk bewaard in een koelkast, dan blijft de melk ongeveer 3 dagen goed. Als je het in de vriezer bewaard zorg er dan voor dat je de melk ontdooit in de koelkast. Warm hem op en het is klaar om gegeven te worden 😊
Voeden bij de baby spa
Als je gezellig met je baby naar de baby spa komt zorg er dan voor dat je je baby een uur van te voren thuis nog gevoed hebt en de baby lekker uitgerust is 😊 Zo halen jij en de baby in de ochtend en middag het maximale uit de float sessie!